skip to Main Content
Kebaikan Susu Kambing Bersama Lazz

Kebaikan Susu Kambing bersama Lazz

Seperti yang ramai yang dah tahu, susu kambing lebih banyak khasiatnya berbanding susu lembu. Ramai yang lebih suka untuk memilih susu lembu berbanding susu kambing kerana perbezaan harga kedua-dua susu ini amat ketara. Susu kambing juga sesuai untuk semua orang tidak kira daripada ibu mengandung hingga ke warga emas tetapi tidak digalakkan untuk bayi yang berumur 1 tahun ke bawah.

    Susu kambing lebih mudah untuk dihadam berbanding susu lembu di mana susu kambing hanya memerlukan 20 minit untuk dihadam manakala susu lembu pula mengambil masa selama 2 jam untuk dihadam. Susu kambing jugak bagus untuk mengubati sakit seperti demam kuning, penyakit kulit, mengurangkan paras kolestrol dan banyak lagi. Susu kambing ini juga amat sesuai untuk diambil oleh ibu yang mengandung kerana untuk mengelakkan anak di dalam kandungan untuk dielakkan terkena demam kuning.

Susu kambing lebih baik daripada susu lembu adalah kerana kandungan gizi yang lebih tinggi berbanding susu lembu:

  • Protein 2.1 kali ganda
  • Kalsium 2.1 kali ganda
  • Zat besi 2  kali ganda
  • Potasium 2.1 kali ganda
  • Vitamin A 3.8 kali ganda
  • Garam galian 2 kali gnada
  • Selenium yang paling tinggi

 

Susu kambing ada 35% asid lemak jika dibandingkan dengan 17% dalam susu lembu. Nutrisi di dalam susu kambing lebih sihat dan lebih baik jika diminum segar. Bukan itu saja, ia juga tiada laktosa. Ianya memang sesuai untuk mereka yang tidak toleran dengan laktosa. Bayi yang minum susu kambing aan kurang mendapat alahan berbanding jika meminum susu lembu.

Susu kambing mampu menguatkan antibodi melalu penghasian antibodi, susu kambing juga mengandungi kandungan protein dan zat besi yang lebih tinggi berbanding susu lembu. Iadapat menguatkan tulang, gigi, otot, sendi, kulit, tisu dan saraf. Malah ramai yang mengesyorkan susu kambing sebagai susu kedua terbaik selepas susu ibu.

Susu kambing bersifat alkali sama sperti susu ibu berbanding susu lembu yang bersifat asidik. Maka ianya tidak menjana asid dalam darah atau usus Ianya akan meneutralkan asid dalam badan. Kandungan asid berlebihan dalam badan menyebabkan kepada sakit kepala, sakit badan dan otot, penurunan berat badan, kandungan gula dalam badan tak seimbang, keletihan dan tekanan darah tinggi.

Tapi ianya semua terpulang kepada anda untuk memilih susu apa yang sesuai untuk anda sekeluarga. Bagi saya susu kambing mempunyai khasiat yang baik untuk saya sekeluarga. Saya juga sudah minum susu kambing daripada Lazz, ianya amat sedap. Saya berasa amat bertenaga selepas meminum susu kambing Lazz ini.

 

Jika ada diantara kamu yang baru mahu mula untuk minum susu kambing boleh dapatkan sampel percuma Susu Kambing Lazz di link di bawah…

 

www.lazzdelivery.com

Back To Top